Vergoedingen

Vergoedingen

Gemeente
JeugdPro heeft een contract met de meeste gemeenten in Regio Centraal Gelderland:  Arnhem, Renkum, Duiven, Wageningen, Westervoort en Zevenaar/Rijnwaarden, voor het aanbieden van het jeugdhulp-product Behandeling. Om voor deze jeugdhulp in aanmerking te komen is verwijzing nodig van een huisarts/POH, schoolarts of het wijkteam van de gemeente. Bij vergoeding door de gemeente gelden per contractering vastgestelde tarieven.

Zelf betalen
Uiteraard is zelf betalen ook mogelijk. Er is dan geen verwijzing nodig, er zijn geen anderen die (dossier)informatie  ontvangen en alleen de regels en voorwaarden van JeugdPro zijn van toepassing. Neem contact op voor een aanbod op maat. Per 1 januari 2016 zijn ook orthopedagogen vrijgesteld van BTW, de kosten worden dan ook berekend zonder BTW.

Verzekering
Jeugdzorg valt sinds 1 januari 2015 niet meer onder het basispakket van de zorgverzekering. Zorgverzekeraars kunnen de zorg wel via een aanvullende zorgverzekering aanbieden, informeer bij de zorgverzekeraar of dit het geval is.